torsdag 27 oktober 2016

Planeringen och stängningen av BB avdelningen.Hade de 2 från Vänsterpartiet som röstat på ja sidan tillsammans med de 2 från Socialdemokraterna som avstod sina röster röstat mot stängningen av BB i Sollefteå, skull nej rösterna fått majoritet med 40 mot de 37 som ville lägga ner BB avdelningen, men nu blev det tyvärr inte riktigt så, snarare blev det som väntat, och vad finns att säga om detta? Jo massor, men låt oss börja med att citera det Vänsterpartiet skriver på deras Facebook sida, där de skriver följande, ” En sorgens dag för Landstinget och Vänsterpartiet (de glömde skriva Socialdemokraterna). Igår beslutade landstingsfullmäktige att stänga Sollefteå BB med röstantalet 39-36. Vi i Vänsterpartiets landstingsgrupp i Västernorrland har kämpat emot detta beslut. Tyvärr röstade två medlemmar i vårt eget parti emot vår partilinje” slut citat! Men för er som undrar, fördelades röstfördelningen som följer, Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade för en stängning, plus 2 Vänsterpartister och 1 Liberal, 2 socialdemokrater avstod, resten röstade nej till stängningen av BB i Sollefteå!

Visst har Vänsterpartiet tillsammans med några enstaka Socialdemokrater i Kramfors, uttalat sig mot en nerläggning, men nu när vi sitter här med facit i handen, måste vi ställa oss frågan, var röstfördelningen och uttalen i lokalpressen uppgjorda i förväg, eller hade de som uttalat sig i medierna mot stängningen, fått stora skälvan, för att de kände till hur utgången av röstningen skulle bli, före partierna röstade för eller emot en stängning av BB avdelningen på Sollefteå sjukhus i Landstingsfullmäktige i går? Självklart måste vi också väga in uttalanden som de enstaka socialdemokraterna från Kramfors gjort, när de gått ut i medierna med, sina högst ”privata” åsikter om, deras egen ställning mot ett ja eller nej till stängningen av BB på Sollefteå sjukhus! Men varför och vilket syfte de har haft, som har uttalat sig i medierna, lär vi aldrig få veta, men spekulera kan och får vi, om vi ”bryr” oss, om det vill säga!? Men min högst privata åsikt om huruvida de på förhand känt till, eller inte känt till utgången av röstningen under gårdagen i landstingsfullmäktige, om en stängning av BB avdelningen på Sollefteå sjukhus, kan jag bara ”gissa” mig till att de kände till hur röstfördelningen skulle bli, och därför röstade de som de gjorde!? 

En annan sak som jag anser är mycket märklig är att, Socialdemokraterna själva, skriver ingenting om hur röstfördelningen var, på deras egen Facebook sida, men på sidan Kramfors Lyfter hade de gjort det, men det plockades bort efter några timmar, vilket jag kan tyckas vara lite märkligt, men det styrker också hur Kommunen och socialdemokraterna agerat, både före och efter att det beslutades att BB avdelningen på Sollefteå sjukhus skall stängas, allt detta sammantaget styrker bara det jag tror att, socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet i kommunen Kramfors känner på sig att hela ”affären” stinker och luktar allt för illa, ute bland befolkningen som kämpat för att försöka rädda Sollefteå sjukhus, och det är bara av den anledningen som de handlat som de nu gjort, enbart för att försöka rädda den gemensamma stolen i kommunalfullmäktige!

Så här direkt efter att beslutet var fattat, för en stängning av BB avdelningen på Sollefteå sjukhus, konstaterade Erik Lövgren (S) ordförande i Landstingsstyrelsen att, det var en förkrossande majoritet hos oss själva, tillsammans med våra samarbetspartners

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar